התאוששות מאסון

שרתים שנמצאים בחוות שרתים יכולים לחוות אסונות מסוגים רבים. האסונות האלה יכולים להיות תוצאה של תקלה חשמלית או טכנית, מתקפה מתוכננת על השרת, טעות אנוש כלשהי, הפסקות חשמל, שריפות ועוד. למעשה, רשימת האסונות האפשריים היא כמעט אינסופית.

כדי להיערך כמו שצריך למקרה כזה, חברת אחסון השרתים צריכה להפעיל תכנית התאוששות מאסון. תכנית זו צריכה להיות מוכנה מראש, כדי שבמקרה שקורת תקלה חמורה שמשביתה את פעילות השרתים, העבודה תוכל לחזור לסדרה כמה שיותר מהר, תוך פגיעה מינימלית בזמינות השירות.

מה ניתן לעשות במקרים כאלה?

חברת אחסון השרתים שמפעילה תכנית התאוששות מאסון צריכה להיערך בכמה מישורים למקרים אלה. ראשית, חוות השרתים צריכה להיות מבוקרת ושמורה היטב מלכתחילה, כדי להקטין את הסיכוי של אירועים כמו תקלות חשמליות או שריפות. אחת מהדרכים למנוע מצב כזה היא הפעלה של גנרטורים שייתנו גיבוי חשמלי במקרה של נפילת חשמל כוללת.

בנוסף לכך, יש צורך בביצוע גיבויים קבועים לשרתים. במקרה שהשרת נופל או נפגע ממתקפה של האקרים, בעזרת הגיבוי ניתן לשחזר במהירות את המידע והתקשורת ולהחזיר את האתר שנפגע לחיים במהירות. לכן, רצוי שהגיבויים ייערכו על בסיס יום יומי, במיוחד במקרים שבהם השרת משמש לאחסון מידע או אתר חיוני.

הגנה מפני DDOS

אחד מהאסונות שיכולים לקרות הם מתקפת DDOS של האקרים. מדובר במתקפה בה מופעל מספר גדול מאוד של מחשבים כדי להיכנס לאתר מסוים או שרת ולבצע פעולות שצורכות משאבים רבים. מכיוון שמופעלות בקשות רבות לשירות בו זמנית – התוצאה היא קריסה של השרת. ניתן להגן על השרתים ממתקפות כאלה באמצעות זיהוי מוקדם של מתקפות והגדלת רוחב הפס של השרת באופן זמני או קבוע.

אנו מספקים את כל סוגי השירותים מתכנון ועד הביצוע של תוכנית התאוששות מאסון

לפרטים נוספים - השאירו פרטים

Installatron
cPanel/WHM

הוראות הפעלה – Installatron

במדריך זה נסביר כיצד ניתן להתקין מערכות מוכנות באמצעות תוסף Installatron המותקן בכל שרתי אחסון האתרים השיתופי שלנו.ראשית, אכנס אל הממשק הניהול של השרת. עכשיו,

קרא עוד »
Linux

Kubernetes ו-Docker ומה שביניהם

Kubernetes ו-Docker הם שני כלים מרכזיים בעולם הקונטיינרים, והם משמשים לפיתוח, הרצה וניהול של יישומים בסביבות ענן. במאמר זה, אני אסביר את ההבדלים בין השניים

קרא עוד »
אבטחה
Linux

שינוי סיסמת ROOT

במדריך הבא נסביר כיצד לבצע שינוי סיסמת ROOT לשרת וירטואלי מבוסס Linux.הבא נתחיל, נפתח את תוכנת ה-PuTTY ונתחבר אל השרת כמופיע בתמונה: שימו לב כי

קרא עוד »